Mindpower Wizard "Ralf"
Agility 3
1 x Sert-H
1 x Agility Sert

Toko: TK1

Sukutaulu/Pedigree

Lonkat/Hips: A/B
Kyynäreet/Elbows: 0/0
Polvet/Knees: 0/0
Selkä/Back: Terve/ Healthy
Olkapäät/Shoulders: Puhtaat/ Klean
Eyes: Healthy (9/2016)
CEA: Vapaa/Free
TNS: Vapaa/Free
IGS: Vapaa/Free
SN: Vapaa/Free

Ralf syntyi 13.7.2015 Vantaalla. Pentuja syntyi viisi, joista yksi tyttö ja neljä poikaa.
Ralfia kutsuttiin pentulaatikossa nimellä Tahti.
Olikin kovin tasainen pentue ja oikeestaan ihan alussa ei oikein suosikkeja ollut. Kun pennut saavuttivat 5 viikon iän niin alkoi vähän kallistumaan siihen kenet toivoisi.

Ralfiin tykästyin siksi että oli aina se joka tuli ensin ihmisten luo ja osoitti suurta rakkautta ihmisiin.
Leikki kivasti, ei ollut turhan dominoiva mutta ei myöskään aina alla.

Ralf on erittäin eloisa, vilkas, hieman herkkis mutta todella tasapainoinen nuori bordercollie poika. Unohdin mainita, suloinen, hellyydenkipeä pomppiva pusukone!
Ralf rakastaa ihmisiä mikä näkyi jo pentulaatikossa. Oli aina ensimmäinen pentu joka kiipesi syliini kun kävin niitä katsomassa ja asenne muita koiria kohtaan on myös kiva. Ralf alistuu mielummin kuin provosoi.
Ralfin kanssa tehdään pääsääntöisesti agilityä ja tokoa sekä kaikkea muuta kivaa kuten erilaisia temppuja joita hän jo ison liudan osaakin.
Agilityssä Ralf on ollut todella kiva kouluttaa sillä se on lisänyt vauhtia sitämukaan kun oppii ja tulee kokemusta, mutta sitten kun se osaa niin sitten mennään täysillä hyvällä itseluottamuksella.
Ralfille on opetettu pysähdyskontaktit ja se on todella pätevä kontaktien suorittaja. Ralf irtoo hyvin ja sen estefocus on mainio (välillä vähä liiankin mainio). Lyhyesti sanottuna todella kiva agilitykoiran alku, hyvä moottori ja hyvä keskittymiskyky. Koira jolle pitää vahvistaa vielä lähellä työskentelemistä. Odotan kuin kuuta nousevaa että päästään kirmailemaan kisakentille.
Tasapainoisuus tulee hyvin esille mm siinä kun esim ensin tehdään agilityä ja sitten samassa hallissa tokoa niin hänelle ei jää yhtään päälle se hulluus vaan vetää tokovaihteen päälle ja keskittyy. Ralf palkkaantuu sekä namilla että lelulla ja ahneus nameihin on tietenkin helpottanut koulutusta.
Ralf huomaa uusia asioita ja reagoi, mutta palautuu niistä samantein ja toisella kerralla ne on jo osa elämää, aika tervettä mielestäni. Ei tyhmänrohkea mutta silti rohkea!
Pentuna Ralfilla oli hassu vaihe että reagoi muutamiin outoihin ääniin kuten katukaivo kun sen yli ajoi auto :) On siinäkin juttu. Onneksi tämä meni ohi ja nyt aikuisiällä ei ole tullut vastaan ääntä joka aiheuttaisi sen isompaa hämminkiä. Ukkoseen tai ampumiseen ei reagoi eikä mihinkään arkielämän keskellä kuuluviin ääniin työmaapamhduksista roskisautoihin ;)
Tykkään Ralfista tosi, tosi paljon ja tehdään me yhdessä mitä tahansa niin aina meillä on kivaa yhdessä. Äärettömän isosydäminen koira joka haluaa kaikille hyvää.
Tykkään myös kovasti Ralfin rakenteesta, kevyt mutta kuitenkin luustoa ja selvä urosleima ja hänen simmuja rakastan yli kaiken.
Kiitos Sannalle tästä upeasta nuorukaisesta. Ralf on ollut kaikkea mitä toivoin ja enemmänkin! Minulle tärkeintä on terve, hyväluontoinen ja sosiaalinen koira jolla on pääkoppa kunnossa. Ne kun on pohjana voi sitten rakentaa pidempää polkua yhdessä!
Ralfin säkä 52 cm ja paino 16,8 kg

Same in english

Ralf is a very lively, bustling, a bit sensitive but a balanced young border collie boy. I could also mention, sweet, cuddly and a real kiss machine.
Ralf loves people and one could easily see that already in a puppy box. He was always the first puppy to climb into my lap when I went to take a look at them and his attitude to other dogs has always been also kind. Ralf submits rather than provoking.
Our main hobby is Agility and Obedience. In addition we do a lot of other activities that we both like, for example tricks which Ralf can do quite a lot already.

In agility, it´s always been a pleasure to train Ralf.  
He has been adding speed as he is learning and getting more experience. As soon as he learns something new, he goes forward in full throttle and confidence
Ralf has been thought with stop contacts and he really excels in performing contacts. Ralf releases really well and his barrier focus is splendid (sometimes even too good) In brief, I think we have a very nice early Agility Dog with very good engine and concentration. He needs more strengthening in close working, but I´m really looking forward to getting to the race track with him and to start fully comitting in agility with him.
His good balance comes out when you are doing agility and obedience in the same hall with him. He can easily switch between modes without any “madness” and can concentrate himself really well. Ralf is rewarded with treats and toys. He has a bottomless greed for treats and this has of course made his training easier.
He notices new things and reacts, but also recovers instantly and gets used to new things as a part of life.
Quite healthy in my mind. Still, he is brave but not foolish!

As a puppy, Ralf had a funny phase of reacting to strange noises like a car passing a streetwell J That was always a laugh. Luckily, that phase passed and now at adult age there has not been any problems with noises.
He does not react to thunder or other strong noices that are usual in daily life J

I really, really like Ralf a lot. Whatever we do together, we always have so much fun together. He really is a dog with big heart, always wishing well for others.

I also like his bone structure, it´s light but still strong bones and he has a distinct stamp of the male. His eyes I love more than anything J

Thank you Sanna for this wonderful young man. Ralf has been everything we hoped and more! For me, the most important thing is a healthy, good-natured and social dog with a head in right place. With these qualities as base, it´s a good start to build a longer path together!

2 vrk3-5 vko
                                                                     
6 vko
                                                                


8-9 vko 

                                                                             4kk
                                                                         7 kk                                                                     

                                                                          
                                                                       

                                                                          1 vuotta
                                                                       1.5-2 vuottaSyntymäpaino: 286 g
3 viikkoa: 1370 g
5 viikkoa: 2690 g
6 viikkoa: 3130 g
9 viikkoa: 4,1 kg
11 viikkoa: 5,6 kg
16 viikkoa: 9 kg
18 viikkoa: 9,6 kg
6 kk: 12.5 kg 49.5 cm
7,5 kk: 13,7 kg 51 cm
8,5 kk: 14 kg 51,5 cm
12 kk: 16,5 kg 51-52 cm
2 vuotta: 16,4 kg 52 cm
3 vuotta: 16,8 kg 52 cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Reissu Hollantiin ja aksaa

Taas on viikot vierähtäneet. Olen aloittanut elokuun alussa työt Best Friend Groupilla myyntiesittelijänä. Työ on oikein mieluisaa ja monipu...