Ihminen koirien takana

Koiratouhut aloitin jo nuorena viemällä päivittäin naapurin koiria ulos ja mitä isompi koira sen siistimpää tietenkin ;) Sakemanni ja Husky olikin ne unelmarodut kun olin nuorempi. Onneksi en ihan omaa koiraa vielä tuolloin saanut vaan äiti oli sitä mieltä että voin sitten hommata oman ja minkälaisen haluan kun täytän 18 ja niihän mä tein :)

Rotuvalinta muuttui tosin aika paljon.
Olin aikoinani kovin innoissani näyttelyistä ja veinkin exäni Kingi vehnää kehiin ja tutustuin sitä myötä vehniin.

Ensimmäinen oma vehnätyttö saapui kotiin 2006 kesäkuussa. Frida olikin oikea näyttelystara ja keräsi sertit kovissa porukoissa kolmessa peräkkäisessä näyttelyssä.

Näyttelytouhut ei kyllä mulle enää riittänyt eikä varsinkaan energiapakkaus Fridalle. Aloitettiin agility Fridan ollessaan reilu vuoden ikäinen ja silloin jäätiin myös kahdesaan Fridan kanssa. Agilityn osalta se oli sitten menoa ja laji hurmasi minut ja se taitaa olla loppuelämän rakkautta! Sitä vaan haluaa koko aika kehittyä ja olla parempi !

Toki lapsena jo käytiin katselemassa agilityä ja hoitokoirien kanssa harrastettiin vähän "metsäagia" lapsuuden ystäväni Helin kanssa. Jep jep, ei siitä sen enempää. Kotona meillä oli göötti Fredi ja pommi Gini.

Fridan kanssa harrastetaan siis tavotteelisesti. agilityä ja likka kisaa medi 3-luokassa. Frida on saavuttanut Suomen agilityvalion arvon sekä Suomen Hyppyvalion arvon! Osallistunut useampana vuosina sm-kisoihin ja maajoukkuekarsintoihin.
Perheesemme liittyi myös syyskuussa 2011 valloittava Bordercollie poika Rex. Mahtava kaveri ja agilityssä motto taitaa olla: Luukku auki ;) Taitaakin olla mottona vähän kaikessa ;) Rexin luonne on on täysi 10! Ihastuin rotuun jo vuosia sitten ja nyt kun sitten löytyi se oma harrastus niin bordercollie olikin se minun rotuvalinta. Rexin kanssa päästiin mahtavaan agilityn hurmaan ja olivat fridan kanssa parhaat ystävykset. Valitettavasti Rex menehtyi 28.5.2015 äkillisesti. Syy vielä tuntematon!

Tänä päivänä agility on yhä iso osa eläämäni ja uusi pentu onkin toivonmukaan alkusyksystä kotiutunut.
Koulutan agilityä myös seurassamme ja jonkun verran myös sen ulkopuolella. Lisäksi olen myös toisella tapaa aktiivisesti harrastuksen parissa.

Tulevan koiran kanssa tulen myös tokoilemaan enemmän ja haku on myös alkanut kiinnostaa minua kovasti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Voihan suoli

Elämämme koki kovan iskun :(.

Poikien agility kuulumisia