Tokon kisaura korkattu

Tätä päivitystä en heti olisi uskonut että joku päivä kirjoitan. Ralfin kanssa olen kuitenkin innostunut tokoilemaan. Se on myös tosi hyvä tasapainoittava harrastus aksan rinnalle. Alkuun tehtiin ihan perus tottista. Opetin sille sivulle tulon, peruskäskyjä kuten istu, maahan ja seiso. Opetin sille myös liikkeestä maahanmenoa ja seuraamista ja toki myös kapulanpitoa mikä ollut meille tosi haastava.

Halusin kuitenkin kokoaika kehittyä ja koska olin opettanut koiralle jo tosi paljon halusin kehittää sitä vielä lisää ja käydä kokeilee kisaamista. Ollaan treenattu kavereiden kanssa, välillä olen ostanut irtopaikkoja seuran ryhmätreeneihin ja nyt viimeaikoina olen ottanut muutaman yksärin ja se on vienyt meitä paljon eteenpäin. Ilman Maria tuo kapula ei olisi ikinä saatu oikealla tavalla eteenpäin.
Se on vieläkin haastava. Ralf hoitaa sen homman kyllä mutta se ei kovin innostuneena sitä kapulaa pidä :) Hemmetin tylsää istuu joku kapula suussa :)

Noniin, vikat kaksi viikkoa treenattiin ihan hirmusti ja tehtiin pari leikkimielistä koetta ja toki ilman palkkaa. Pari päivää ennen koetta tein vaan hyvän fiiliksen pätkiä rutkasti palkaten.

Käytiin toissapäivänä 22.12.2016 Riihimäellä sitten korkkaamassa molempien ekat tokokisat. En ole ollut ikinä edes katsomassa niitä :) Halli oli aksahalli ja aika nafti tila ja lämppäalue oli aika olematon. Ralf oli todella vilkas kun tultiin sinne, säntäs vähä sinne tänne ja oli rauhaton, kuten omistajansakin. Mä en ole ikinä jännittänyt mitään näin paljon. Jännitin viikon ja kisapäivä oli ihan kamalaa :) Juoksin vessassa koko päivän ja ei muuta kun hatunnosto kylmähermoiselle Ralfille joka kesti mun kamalan stressin kisapaikalla. Kaiken lisäksi kisoissa oli eräs uros koira joka halusi syödä Ralfin, onneksi oltiin eri paikallamakuu-ryhmässä.

Meidän lähtönumero oli 1 ;) Mua jännitti kaikista eniten se paikallaanmaku. Se minuutti tuntui ikuisuudelta ja kylmä hiki virtasi pään kun siellä 15 metrin päässä seisoen toljotti.
Hyvin se meni ja täyden 10 pisteen suoritus oli meillä.

Yksilöosiossa ensimmäisenä oli seuruu joka on meidän haasteellisin liike. Ralf seuraa välillä todella hyvin, ja välillä se puskee vähä eteen ja jos vauhti liian hidasta niin pyrkii istumaan. Selvittiin siitä kuitenkin pistein 8,5. Liikkeestä maahanmeno meni tosi hyvin, siinä Ralf seurasi hienosti ja meni kuin tykin suusta maahan. Siitä saatiin myös 10 pistettä. Kapulanpito sujui ok mutta ei kovin halukkaana suuhun sitä ottanut ja siksi tästä 9 pistettä. Kaukot jotka ollut meillä todella vahvat, ja oli koiralla kisoissakin mutta ohjaajalla ei. Tuomari sanoi että koira teki 10 pisteen suorituksen mutta mulla oli käsiliikkeen lisäksi yläkroppa joka vahvana säntäs eteen kun pyysin sen istumaan. Mua vissiin jännitti niin paljon että en sitä huomannut, ei kyllä kuulu tapoihini, no ensi kerralla muistaa että kroppa pysyy paikoillaan eikä mitään eteen nojaamista :) Hyppy meni myös hienosti ja saatiin siitä 10 ja luoksetulo oli myös 10 ja se on Rallen paras liike. Se tekee sen niin täyttä intoa ja täysillä alusta loppuun <3 Kokonaisvaikutelma 9 ja loppupisteet 189,5, mieletöntä. Olen niin ylpeä itsestäni ja koirasta. Me voitettiin koko alo-luokka saaden 1-Tuloksen ja kunniapalkinnon. Hyvä meidän tiimi :)Mä luulen että seuraavat kisat ovat minulle iisimpi, nyt se on koettu kerran ja nyt tiedän mitä siellä tapahtuu. Ajattelin pitää pienen toko breikin nyt mutta tammikuussa jatketaan harkkoja ja varmaan käydään uudestaan kisailemassa helmi-maaliskuussa.

Nyt keskitytään aksaan ja tänänä käytiinkin perinne jouluaamu aksailemassa ja Ralf oli niin pätevä.
Kepit on mennyt hurjasti eteenpäin ja muutenkin tuo yhdessä tekeminen. Ansaesteillä Ralle täytyy ottaa kunnolla haltuun ja tehdä ajoissa ohjaukset koska se on aika irtoovaa sorttia ;) Vitsi hei kuules se ois kveri kohta kisaikäinenkin ;) ;)

Ihanaa Joulun jatkoa ja palaillaan taas ;)

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Voihan suoli

Poikien agility kuulumisia

Niin siisti Narf