Kisailua 9.11.2013

Käytiin tovin jälkeen kisaamassa Rexin kanssa. Kisat järjestettiin Vuokkosilla ja ne oli meidän seuran järjestämät kisat. Radat olivat Seppo Savikon käsialaa ja startteja meillä oli kaksi.

1. Agilityrata (tulos: 5)
Rex jäi nätisti lähtöön ja oli koko radan kuuliainen. Keinulle mentäessä pelkäsin että Rex menee sinne niin kovalla vauhdilla että päätin hiukan sitä jarruttaa, mutta väärällä tavalla. Jätkä ei ollut sitten varma mennäänkö sinne vai ei ja meni hiukan pyörimiseksi ennen sitä. Virhe ohjaajalta koska nimenomaan kaikki perustuu luottamukseen koiraan ja tässä en sitten luottanut koiraan vaan jänistin.
Hiukan myöhemmin radalla Rex otti yhden riman alas, varmasti huonon ohjaamisen seurauksena.
Muutoin rata oli ihan jees. Hyvää irtoomista ja suht rauhallista ohjaamista.

2. Agilityrata (tulos 20)
En tiedä olisiko tälle radalle pitänyt lainkaan viedä Rexiä. Koira kävi niin kuumana että kieli oli sinisenä ja silmät punaisena, mahakin oli kuralla.
Sen huomasi jo lähdössä kun Rex ei meinanut mennä käskystä maahan, sain sen kuitenkin sitten jäämään, muutoin ei oltaisiin radalle mentykään.
Toisella esteellä (puomi) oli sitten ensimmäinen virhe. Videolta on paha sanoa onko se virhe vai ei, mutta virhe on se että päästän koiran kontaktilta läpi! Olin niin vihainen itselleni. Varsinkin tuollaisen kuuman koiran kanssa on todella tärkeää olla johdonmukainen. Puomin jälkeen tuli hyppy johon en ehtinyt rytmittää kunnon valssia koska meni sekoiluksi puomin kontaktin takia. Noniin ja a-lla jatkuu sama laulu, täysii vaan läpi ja sallin senkin :(
Keinulla teen saman virheen kuin edellisellä radalla mutta vielä pahemmin. Teen täyden pysähdyksen liikkeeseeni kun Rex on menossa keinulle. Koira menee sinne mutta tulee pois. Jatkossa pitää muistaa hiljentää liikettä pikkuhiljaa eikä tuollaista karmeeta täysipysähdystä. Keinun jälkeen tulee muurilta palikka alas koska mun kädet heiluu kuin sähkövatkain :)

Tästä on taas hyvä jatkaa kun ohjaajalla on erittäin selkeät säännöt jatkoa varten miten EI TOIMITA !
Kivaa oli kuitenkin kisata ja olihan tuo toinen nolla varsin lähelläkin :)
Nyt pieni kisatauko koska Rexillä kastraatio edessä. Toivonmukaan rauhoittuu pikkuisen ja Fridakin saa kotona rauhaa yli innokkaalta urokselta!

Jatketaan harjoituksia ;)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Voihan suoli

Elämämme koki kovan iskun :(.

Poikien agility kuulumisia